Van haver tot gort

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Van haver tot gort bevat zoete en hartige recepten die bestempeld mogen worden als pap. Daarbij denken we vaak meteen aan havermout of rijstepap, maar er zijn nog veel meer variaties op dit gerecht te bedenken. Het woordenboek omschrijft pap als 'een zacht, dik, vloeibaar gerecht dat je maakt door granen, meel of peulvruchten in water of melk te koken'. Elke cultuur kent z'n eigen unieke papklassiekers en zelfs sterrenchefs zetten het op hun menu's. Van grød, risotto en congee tot gortepap, kheer en vispipuuro. Ingrid Hofstra bewijst met 60 seizoensgebonden recepten dat pap geschikt is voor elk moment van de dag en je er eindeloos mee kunt variëren.

Onze recensie

  • onze waardering

    De 60 recepten in Van haver tot gort zijn verdeeld over meer dan 200 pagina's. Dat betekent dat er lekker veel ruimte is voor andere dingen. Het boek begint met een uitleg van de ingrediënten. Hierin een korte beschrijving van verschillende graansoorten. Helaas mis ik hier de peulvruchten. Ingrid Hofstra is internationaal culinair fotograaf. Dan weet je meteen dat het boek vol staat met schitterende prenten van zowel gerechten als van de pure ingrediënten. Dat maakt dat je het boek makkelijk doorbladert en dat je zélfs zin krijgt in een bakje karnemelksepap met banaan en appelstroop.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Stilte voor de storm - Gerda van Wageningen

  • Recensie: Jurassic World

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

Zoek in artikelen