Heartfulness

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De weg naar volledige verbondenheid met jezelf en anderen.
  Mindfulness is een woord dat tegenwoordig overal opduikt. Maar omvat het misschien meer dan we denken? In Azië is het idee van mindfulness verbonden met een ander, rijker concept - heartfulness. In sommige Aziatische talen worden 'mind' en 'hart' met hetzelfde woord vertaald.
  In dit boek doorbreekt dr. Stephen McKenzie de grenzen die zo vaak opgelegd worden door een verkeerde interpretatie van het concept 'mindfulness'. Hij duikt in de diepe, onbekende wateren van heartfulness om je te helpen een voller leven te leiden dat je meer voldoening schenkt.
  Met warmte en mededogen verkent dit boek de negen paden naar heartfulness:
  Vriendelijkheid - Tegenspoed - Humor - Tevredenheid - Liefde - Moed - Kennis - Hoop - Creativiteit
  Dr. Stephen McKenzie heeft een jarenlange ervaring met onderzoeken, schrijven, onderwijzen en publiceren over psychologie, filosofie en mindfulness.

Onze recensie

 • onze waardering

  Het doel van Heartfulness is heel duidelijk. 'Blz. 13: Dit boek is voor jou, ongeacht wie je bent of wie je denkt te zijn. Dit boek zal je helpen echt bewust, echt verbonden, echt menselijk, echt gelukkig te zijn en voluit te leven.' Stephen McKenzie is zeer gedreven. Dit maak je op uit alle kennis die hij wil delen om gezamenlijk het doel te halen. Dit is tevens zijn valkuil. De auteur schrijft vanuit de wetenschap, maar past ook de denkwijze vanuit het Boeddhisme toe. Doordat de auteur in dit boek alles wil vermelden wat met heartfulness te maken heeft wordt het een onoverzichtelijk geheel. Juist voor een boek met dit onderwerp is structuur en overzicht een must. Er zijn veel boeken die betrekking hebben op dit onderwerp, maar meer overzicht bieden.

  Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Love & Friendship

 • Recensie: Leave No Trace

 • Recensie: Feel the beat

Zoek in artikelen