De onverklaarbare logica van mijn leven

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is de eerste dag van Sals laatste jaar op de middelbare school en alles staat op het punt te veranderen.

  Salvador dacht dat hij wist waar hij hoorde in de wereld. Maar als hij geconfronteerd wordt met zijn veranderende gedrag, begint hij meer en meer na te denken over zijn verleden, heden en toekomst.
  Sal is als Amerikaans adoptiekind opgegroeid bij een Mexicaanse homoseksuele vader. Is hij dan Amerikaans-Mexicaans, of Mexicaans-Amerikaans? En welk gedrag heeft hij van zijn liefdevolle vader geleerd, en welke karaktereigenschappen komen van zijn biologische ouders? Of is Sal gewoon zichzelf?
  Samen met zijn vrienden en zijn vader zoekt hij uit wie hij is en waar hij hoort, maar ontdekt hij vooral hoe belangrijk het is om te kunnen zijn wie je écht bent.

Onze recensie

 • onze waardering

  Er zit er dus niets anders op dan te zeggen dat Benjamin Alire Sáenz met De onverklaarbare logica van mijn leven weer een fantastisch verhaal heeft neergezet. Er zitten weinig spannende elementen of plottwisten in het verhaal, maar je aandacht wordt toch de hele tijd door het verhaal vastgehouden. Hoewel Sal vindt dat er geen logica in zijn leven is, ontdekt hij toch dat zijn leven prachtig is vol familie en vrienden die dicht bij hem staan en dat er ook nog allerlei andere mooie dingen in het leven zijn. Het is dus een prachtig boek.

  Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Young Adult top 6: april 2018

 • Interview met Benjamin Alire Sàenz van Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

Zoek in artikelen