Onder de huid

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Edie heeft een ongebruikelijke baan: ze werkt als "body' in het Elysische instituut. Dankzij een drug kan een body korte tijd de persoonlijkheid van een overledene aannemen. Edie slikt de drug opdat haar cliënten de ervaring hebben met hun dierbaren te praten. De meeste body's houden het werk niet lang vol, maar Edie verlángt juist naar de vergetelheid die het werk met zich meebrengt.

    Dan raakt Edie geobsedeerd door cliënt Patrick, wiens vrouw Sylvia overleden is. Ondanks de mysterieuze omstandigheden rond Sylvia's dood ontwikkelt ze gevoelens voor Patrick. Ze spreekt buiten werktijd met hem af, en langzaam raken de regels steeds verder op de achtergrond. Regels die er zijn om de body's te beschermen, want het werk is niet zonder gevaren…

Toegevoegd door:

Onze recensie

  • onze waardering

    Al met al is Onder de huid een prima debuut van Sara Flannery Murphy. Haar schrijfstijl is erg prettig als je er eenmaal aan gewend bent geraakt en het verhaal is erg uniek. Jammer dat het boek geen hoogtepunt bereikt en dat het verhaal eigenlijk maar voortkabbelt. Hierdoor zal Onder de huid dan ook snel vergeten worden door de lezer. 

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Onder de huid

Zoek in artikelen