Yakitori & Korean BBQ

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De yakitori spies en het gegrilde buikspek zijn volledig geïntegreerd in onze westerse samenleving. Deze van oorsprong Japanse grilltechnieken geven veel resultaat tegenover weinig inspanning. In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit.

  Niets simpeler dan een Korean BBQ waarbij een 'ssam' (wrap) of slablaadje wordt gevuld met een aantal ingrediënten, behalve dat je het in een keer in je mond moet stoppen! Start traditioneel met 'yukhoe' (tartaar) en sluit af met 'naengmyeon' (noedels in koude bouillon). Garneer met rijst, kimchi en andere bijgerechten en je eet tegelijkertijd verfijnd en bruut, eenvoudig en geavanceerd.

  Het drinken van alcohol of groene thee is gebruikelijk bij het eten van Japanse gerechtjes. Recepten voor 'izakaya' (pubfood) en 'otsumami' (borrelhapjes) mogen dan ook niet ontbreken in dit boek. Met dit boek in de hand beheers je de kunst van Japans grillen!

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Yakitori & Korean BBQ – Jonas Cramby De buitenlandse keukens worden steeds populairder in ons land. De Italiaanse, Griekse en Mexicaanse keuken zie je natuurlijk al overal terug. Nu gaat Nederland kennismaken met Japan en Korea: het kort grillen van vlees, zelfgemaakte sauzen en marinades en gezellig samen zijn rondom een tafelbarbeque. Het kookboek Yakitori & Korean BBQ is geschreven door Jonas Cramby. Het is een tof boek voor mensen die houden van BBQ-en, voor mensen die houden van deze wereldkeuken, voor fans van sojasaus en andere (zoutere) ingrediënten uit deze keuken en voor mensen die wel eens iets anders willen als het standaard speklapje op de BBQ. Heerlijk voor in de zomer en het boek nodigt uit om gezellig samen te tafelen. Het kookboek Yakitori &...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen