Het duitse meisje

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voordat alles veranderde had de Joodse Hannah Rosenthal een heerlijk leventje. Maar nu, in 1939, zijn de straten behangen met rood-wit-zwarte vlaggen; de bezittingen van haar familie zijn ingenomen en ze zijn niet langer welkom op plekken die vroeger aanvoelden als een tweede huis. Dan dient zich een uitweg aan: de SS St. Louis, een oceaanstomer die Joden een veilige overtocht vanuit Duitsland biedt. Het lukt de Rosenthals een plaats te bemachtigen en ze vertrekken op het luxe schip richting Havana. Maar al snel zorgen onheilspellende geruchten ervoor dat de voorzichtige hoop van de passagiers plaatsmaakt voor angst. Het schip dat hun redding leek te zijn, wordt hun noodlot.

  Zeventig jaar later, in New York, ontvangt Anna Rosen voor haar twaalfde verjaardag een raar pakketje van haar oudtante Hannah. De inhoud van het pakketje zorgt ervoor dat Anna en haar moeder naar Havana reizen om de waarheid te achterhalen over het mysterieuze en tragische verleden van hun familie.

   

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Het Duitse meisje – Armando Lucas Correa 1939, Berlijn. Hannah Rosenthal leeft een rijk en zorgeloos leven. Haar vader is een aanzienvolle professor, haar moeder een stijlicoon en gerespecteerd lid van de gemeenschap. Het gezin heeft een prachtig appartement, vele dure meubels, kleding en sierraden. Na de Kristalnacht verandert echter alles. De gemoederen lopen hoog op en om te overleven, vluchten ze per boot naar Cuba. Hannah probeert er het positieve van in te zien: ze vertrekt samen met haar allerbeste vriend Leo. Maar dan worden ze door het noodlot gescheiden… 2014, New York. Anna Rosen zorgt voor haar depressieve moeder, die alleen is sinds haar vader op een dag naar zijn werk vertrok en nooit meer thuiskwam. Ze leven op de automatische piloot, totdat er voor haar...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen