De geesten van Ter Welle

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Drie eeuwenoude geesten die in het kasteel Hof ter Welle gewoond hebben doen hun verhaal. Catalina legt uit waarom ze in de zeventiende eeuw met haar tien maanden oude broer hun geboortedorp moest ontvluchten en hoe ze bescherming vonden op Hof ter Welle bij de familie Del Plano, een adellijk geslacht van Spaanse afkomst.
    Corneel vertelt op zijn beurt waarom hij als dertienjarige jongen wegliep van Hof ter Welle en zijn toevlucht zocht bij de Hollanders in Fort Liefkenshoek. Zo raakte hij betrokken bij de Slag bij Kallo, die slecht voor hem afliep.
    Ten slotte is er Johanna, de dochter van de heer van Ter Welle. Zij werd grootgebracht door Catalina en groeide op met Corneel. Nooit heeft ze begrepen waarom hij hen de rug toekeerde en de kant van de Hollanders koos. Nu, als geest, komt ze eindelijk te weten wat Catalina al die tijd voor haar heeft verzwegen.

Onze recensie

  • onze waardering

    De geesten van Ter Welle loont de moeite. Karen Dierickx schreef weliswaar een historische jeugdroman, maar brengt vooral een menselijk verhaal dat zich afspeelt in de woelige zeventiende eeuw. Hof Ter Welle vormt een mooi decor. Het kasteel en de omgeving lenen zich goed voor deze interessante insteek die de lezer wellicht niet meteen los zal laten.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Young Adult top-5: februari

  • Wat niemand weet

Zoek in artikelen