Zilvergaren

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Zilvergaren is de nieuwe roman van Ontworteld auteur Naomi Novik. Een sprookjesachtige hervertelling van de klassieker Repelsteeltje.
  Miryem stamt af van een lange lijn van geldschieters... Helaas is haar vader daar niet zo goed in. Hij heeft het familiefortuin, waaronder de bruidsschat van Miryems moeder, bijna volledig uitgeleend. Bovendien heeft haar vader er moeite mee om het geld weer te innen, waardoor het gezin in bittere armoede leeft.
  Miryem besluit zelf de touwtjes in handen te nemen en gaat op pad om het geld op te halen dat de dorpelingen haar familie verschuldigd zijn.
  Als haar grootvader haar vervolgens een zak met stuivers leent, brengt ze die gevuld met zilvergeld terug, om het in te wisselen voor gouden munten. Maar haar talent om van zilver goud te maken levert Miryem meer problemen op dan haar lief is - zeker als ze te maken krijgt met de kwaadaardige wezens die rondspoken in het woud. Hun koning heeft kennis genomen van haar reputatie, en die reputatie wil hij uitbuiten om redenen die Miryem een raadsel zijn.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Zilvergaren – Naomi Novik Naomi Noviks Zilvergaren is de tweede roman van deze schrijfster, na haar roman Ontworteld. Het is een magische roman, met vele sprookjes elementen, maar voornamelijk gebaseerd op het sprookje van Repelsteeltje. Miryem stamt af van een lange lijn van Joodse geldschieters. Het is een van de weinige beroepen die Joodse mensen mogen beoefenen. Helaas is haar vader daar niet zo goed in. Hij heeft het familiefortuin, bestaand uit de bruidsschat van haar moeder, bijna volledig uitgeleend en hij vraagt het geld en de rente niet terug, omdat hij dat zielig vindt. Hierdoor leeft het gezin echter in bittere armoede. Bovendien worden ze bespot en geminacht door de rest van het dorp omdat ze Joods zijn. De winter valt ook steeds vroeger in, de oogsten...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen