I love Nora

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nina werkt in een boekhandel en is gek op Nora Ephron, en dan vooral When Harry met Sally. Ze heeft daarom haar zinnen gezet op het schrijven van een vervolg hierop. Dan komt ze erachter dat haar vriend Will vreemdgaat. Bij de breuk verwijt hij haar dat ze nooit iets kan afmaken. Vanaf dat moment is Nina haar filmscenario af te schrijven, om Will te laten zien dat hij in alle opzichten fout zat. Tegelijkertijd moet ze ook dealen met ouders in een midlifecrisis, ruzies met haar zus en een vriendin met huwelijksproblemen.



  Als er een optie op haar script wordt genomen in Hollywood, krijgt ze verplichte hulp van een professionele scenarioschrijver, Ben, die ze maar bijdehand vindt. Ze zijn het vaak niet met elkaar eens en de vonken vliegen ervan af. Heeft ze nou te veel Nora Ephron gekeken en gelezen, of klinken ze toch wel verdacht veel als Harry en Sally?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: I Love Nora – Annie Robertson Als je één ding met zekerheid kunt zeggen over I love Nora, is dat het verhaal geheel in het teken staat van Nora Ephron en de film When Harry met Sally. Dit kan naast een heel originele keuze, ook juist een gevaarlijke keuze zijn. Want wat als je niets hebt of niet bekend bent met deze filmregisseur of haar films? ‘Nina werkt in een kleine boekhandel in Londen. Ze is gek op Nora Ephron, en dan vooral op de film When Harry met Sally. Daarom is ze ooit begonnen aan het scenario voor een vervolg, maar dat heeft ze nooit afgemaakt. Dan betrapt ze haar vriend Will met een andere vrouw. Uit woede om Wills verwijt dat hun relatie onder andere mislukt is omdat zij nooit iets afmaakt, besluit Nina het tegendeel te bewijzen en haar scenario af te...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen