De val / Pech / Smithy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In dit boek zijn drie verhalen van Friedrich Dürrenmatt gebundeld.

  De val verhaalt over een zitting van een Oost-Europees politbureau, waarin de dictator ten val komt en de macht opnieuw wordt verdeeld. In Pech is meneer Traps de hoofdpersoon. Door autopech en toeval belandt hij aan tafel met vier oude mannen, gepensioneerde gerechtsdienaren, die een proces nabootsen waarin hij de beklaagde blijkt te zijn. Smithy is een arts die lijken opruimt voor de New Yorkse maffia. Als hij een klus weigert, werkt hij zich daarmee ernstig in de nesten.

  De val, Pech en Smithy zijn verontrustende verhalen. Het onvermijdelijke noodlottige einde dient zich al in de eerste regels van elk verhaal aan, en wordt door de protagonisten op een uiterst gelaten manier aanvaard. Er is niets aan te doen.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De val, Pech, Smithy – Friedrich Dürrenmatt Friedrich Dürrenmatt is ongetwijfeld de Zwitserse topauteur van de twintigste eeuw. Zijn luisterspelen en toneelstukken zijn bekend bij het grote publiek, maar ook zijn misdaadromans werden fel gesmaakt en vaak verfilmd. In het begin van zijn carrière schreef hij aan de lopende band verhalen. Uitgeverij Athenaeum bundelde drie van zijn beste verhalen De val, Pech en Smithy, drie verhalen elk met een verontrustende en beklijvende ondertoon. In De val merk je zeer opvallend de invloed van Kafka, Dürrenmatts grote voorbeeld. We volgen de zitting van een politbureau uit een niet-nadergenoemd Oostblokland. Alle personages worden aangeduid met een initiaal of hun bijnaam, en langzaamaan zien we hoe A, de leider, om onduidelijke redenen...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen