De reünie

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "De reünie' is de debuutroman van Joanna Goodman, die daarmee een echte pageturner aflevert waarin de benauwende setting van Donna Tartt samenkomt met de onderhuids broeierige spanning van Liane Moriarty.

  1994. Dankzij een studiebeurs kan Kersti naar een prestigieuze kostschool in Zwitserland, waar ze bevriend raakt met een kliekje rijke en populaire meiden. Cressida, Lille en de anderen zijn niet onaardig, maar hebben duidelijk een heel ander leven dan Kersti – met drank, drugs, en veel te veel geld. Als in hun laatste jaar Cressida van een balkon valt – springt? – stopt de school de affaire in de doofpot. Kersti gaat terug naar huis, maakt haar opleiding af, vindt een man en lijkt het perfecte leven onder handbereik te hebben – maar de gebeurtenissen van die avond lopen als een rode draad door haar leven.

  2015. Bijna twintig jaar na die noodlottige dag ontvangt een brief van Lille. In de brief werpt haar oude vriendin een ander licht op de avond van Cressida's val, en opent daarmee oude wonden. Want Kersti heeft altijd getwijfeld aan het "officiële' verhaal van de school. De uitnodiging voor een schoolreünie is dan ook de perfecte aanleiding om terug te gaan naar Zwitserland en op zoek te gaan naar de antwoorden die ze nodig heeft om dit hoofdstuk in haar leven af te sluiten.

  Joanna Goodman woont in Toronto met haar man en kinderen. Ze verdeelt haar tijd tussen het schrijven van romans en het runnen van een winkel. "De reünie' is haar debuut, en ontving lovende kritieken.

Zoek in artikelen