De meisjesmagneet

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

  Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

   

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De meisjesmagneet – Jackie van Laren Het wennen aan zijn nieuwe leven valt Reinout Hollebeecq niet mee. Van het keurige Bussum is hij naar Amsterdam verhuisd om Nederlands te studeren. Zijn onzekerheid zit hem flink in de weg bij het maken van nieuwe vrienden, en zeker in het contact met meisjes. Reinouts eerste ontmoeting met zijn onderbuurvrouw Ratter, de stoere bassist van een metalband, gaat dan ook niet zoals hij het misschien gewild zou hebben. Toch valt hij direct als een blok voor haar en stemt hij er al snel mee in de zieke zanger van de band te vervangen. Zo gaat er een nieuwe wereld voor hem open, waarin hij tot zijn verrassing een meisjesmagneet wordt. Maar het meisje dat hij het liefste wil, zit vast in een knipperlichtrelatie en is te beschadigd om wie dan ook...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Recensie: #Selfie

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen