De zoete geur van appelcider

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  "De zoete geur van appelcider' van Joanne Bischof is een prachtig geschreven en meeslepende roman waarin een hoofdrol is weggelegd voor de doofstomme Thor.

  Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist de jonge weduwe Aven Norgaard van Noorwegen naar Amerika om te gaan inwonen bij een tante van haar overleden man en haar drie kinderen. Bij aankomst blijkt de tante overleden en wordt ze tot haar verbazing opgewacht door drie volwassen neven, die in hun levensonderhoud voorzien met het brouwen van cider.
  Tussen Aven en de charmante Haakon ontstaat al snel een hechte vriendschap. Maar het is de gevoelige, doofstomme Thor die Avens hart steelt. Thor is echter verslaafd aan zijn eigen cider, een probleem dat Aven dankzij haar overleden echtgenoot pijnlijk bekend voorkomt. Zolang de verslaving zijn leven blijft beheersen, heeft de liefde tussen Thor en Aven geen kans.

  Treffend brengt Joanne Bishof de stille wereld van Thor tot leven. "De zoete geur van appelcider' is een boek dat geen lezer onberoerd zal laten.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De zoete geur van appelcider – Joanne Bischof Aven heeft al veel te verduren gehad in haar leven. Na de laatste tegenslag besluit ze om naar Amerika te gaan om haar tante te helpen met het opvoeden van haar drie zoons. Wanneer ze daar aankomt is er wederom veel tegenslag, maar ook verassing en voorspoed. Aven leert weer genieten van het leven en durft zich ook steeds meer te geven aan de liefde. Maar is dit voor haar weggelegd? En zullen de zoons haar komst aankunnen?  Joanne Bischof beschrijft in deze zoete roman over de liefde van vroeger. Het verhaal speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw en de kuisheid van toen zorgt voor een onschuldig verhaal. Niet de blinde passie waar nu zo vaak over wordt geschreven maar juist de voorzichtige romance van vroeger...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen