Vandaag Vegan!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kiezen om voluit plantaardig te gaan heeft alleen maar positieve eff ecten. Maar hoe moet dat? Vegan koken vraagt wat knowhow, gelukkig zijn de oplossingen vrij eenvoudig. Je moet alleen weten welke plantaardige alternatieven je waarvoor kunt gebruiken.

  Neem nu een ei. Komt voor in veel van je favoriete recepten: om te binden, om te paneren, om op te kloppen. Kun je dat eitje overal op dezelfde manier vervangen? Nee, de oplossing is telkens verschillend. Maar het lukt! Proef maar van de quiche met pompoen en prei, de eiersalade, de tortilla van vermicelli, de appeltaart en de schattige Pavlovataartjes.

  Ook voor kaas gaan de auteurs op zoek naar aangepaste oplossingen voor de hartige smaak, de smeuïgheid of het krokante korstje. Zoals bij het gegratineerd witloof, de cashewnotensmeerkaas met dille, de wrap met feta en avocado en de kwarktaart met frambozen en speculaas.

  Plantaardige melk en room zijn er bij de vleet. Weet wat je kiest voor welke bereiding! Dan lukt je lasagne, maak je originele amandelpolenta en wordt de aardbeienbavarois lekker luchtig.

  Vandaag vegan! is niet alleen een boek over plantaardig koken, het is vooral een boek over lekker eten. Niet alleen voor de doorgewinterde veganist, voor wie vegan vanzelfsprekend is, maar ook voor de nieuwsgierige starter die wel wil gaan voor Vandaag Vegan!

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Vandaag Vegan – Miki Duerninck & Kristin Leybaert Doordat elke dag vlees eten niet alleen slecht blijkt te zijn voor het milieu, maar je het ook niet elke dag voor je gezondheid nodig hebt verschijnen er steeds meer vegetarische kookboeken op de markt. Sommige mensen gaan zelfs nog één stap verder en eten veganistisch. Voor die mensen is er nu het kookboek Vandaag Vegan! van Miki Duerninck en Kristin Leybaert. De cover van Vandaag vegan! is niets speciaals. Het zegt waar het op staat, maar geeft geen overduidelijke vegan sfeer af. Dat geldt ook voor de vormgeving aan de binnenkant. Het fijne aan de manier waarop de recepten zijn opgeschreven is dat het gelijk heel duidelijk is wat de ingrediënten zijn, want het stappenplan en ook de tips hebben een apart kadertje...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen