In alle steden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hoe ziet de toekomst eruit van een angstmaatschappij die geen compassie meer kent, waarin de een wint en de ander niet?

  In alle steden vertelt het verhaal van rasoptimist Bennie: ontslagen, alcoholist, maar vol goede moed. In een samenleving waarin de scheiding tussen arm en rijk steeds scherper is geworden, zoekt hij zich een weg langs illegale dranklokalen. Hij beweegt zich opgewekt door een maatschappij waarin nog maar twee soorten onderwijs mogelijk zijn, gezondheid een eigen verantwoordelijkheid is en religie verenigd is tegen een gemeenschappelijke vijand. Met zijn maatschappelijke status op nul zwerft hij van baan naar baan. Hij probeert een weg terug te vinden naar een beter bestaan, waarin een bont gezelschap van lotgenoten hem bijstaat.

  In alle steden is een vrolijke dystopie over een wereld waarin het recht van de sterkste geldt. Met meesterlijke hand schetst Weverling het leven van een man die tegenslag na tegenslag te verwerken krijgt, maar weigert bij de pakken neer te zitten.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: In alle steden – Aukelien Weverling Bennie leeft in een andere tijd, in een ander systeem. Het dagelijks leven wordt geregeerd door het Verenigd Christendom en de wijk waarin je woont. Leef je in A heb je het goed vertoeven, maar leef je in F of zelfs G is het leven hard aanpoten. Maar niets houdt Bennie tegen en hij steekt graag beide handen uit de mouwen om zijn verdiende loon in stamkroeg Crapola weer uit te geven. Het zit zeker niet altijd mee, maar Bennie laat zien dat er altijd een uitkomst is, of niet? In alle steden is de nieuwe roman van Aukelien Weverling die genomineerd is voor de BookSpot Literatuurprijs 2018. Dit ware kunstwerk is een ode aan alle doorzetters en optimisten in een donkere tijd. In In alle steden zit het leven van Bennie niet mee. Hij groeit op...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen