IJskoud

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood.

  Vijfentwintig jaar na dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna's broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling. Johanna's moeder is bijna aan de verdwijning van haar dochter ten onder gegaan, wat voor nut heeft het dan nu om alles weer op te rakelen? Alleen Johanna's nichtje Olivia – die enkele jaren na de verdwijning is geboren – toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk strekt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: IJskoud – Suzanne Vermeer De zestienjarige Johanna van Vliet is tijdens de nieuwjaarsnacht in 1993 verdwenen. Nooit is meer iets van haar vernomen. Nu, vijfentwintig jaar later, besluit een coldcaseteam de verdwijning opnieuw onder de aandacht te brengen en te onderzoeken. Inspecteur Ben de Groot was destijds diep betrokken bij de zaak en heeft het zijn gehele carrière niet kunnen vergeten. Wanneer hij de familie inlicht over het vernieuwde onderzoek blijkt dat de vader en broer van Johanna er de voorkeur aan geven om de zaak te laten rusten. Johanna’s nichtje daarentegen is bijzonder geïnteresseerd in de verdwijning en wil niets liever dan dat de recherche nieuw licht op de zaak zal laten schijnen. Als blijkt dat mensen meer weten dan ze uit durven spreken, gaat ze zelf op...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen