Schrijven in de Grauwzone

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  J.M.H. Berckmans is een van de meest oorspronkelijke Nederlandstalige auteurs van de vorige decennia. Tijdens zijn woelige leven werd zijn unieke stem door vele schrijvende collega's bewonderd. Zijn vaak zelfdestructieve gedrag was zowel een hinderpaal als brandstof voor zijn taalmuziek. In 2008 stierf hij op 54-jarige leeftijd, alleen en in miserabele omstandigheden. Vandaag zijn Berckmans' boeken verzamelobjecten en werd hijzelf een legende die lezers blijft fascineren.
  Op basis van vele ongepubliceerde teksten, brieven en gesprekken met familie, vrienden en collega's reconstrueert biograaf Chris Ceustermans Berckmans' literaire en existentiële zoektocht.
  Of hoe een teruggetrokken jongen uit een arme arbeidersfamilie en Italiaans handelsagent in goedkope schoenen de virtuoze vuurspuwer met woorden werd.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Schrijven in de Grauwzone – Chris Ceustermans In Schrijven in de Grauwzone construeert biograaf Chris Ceustermans op basis van de vele ongepubliceerde teksten, brieven en gesprekken met familie, vrienden en collega’s de literaire en existentiële zoektocht van schrijver J.M.H. Berckmans. Berckmans, een van de meest oorspronkelijke Nederlandstalige auteurs van de vorige decennia, werd door zijn unieke stem door vele schrijvende collega’s bewonderd. Schrijven in de Grauwzone geeft een beeld van zijn woelige leven. De auteur, Chris Ceustermans, werkte eerder als journalist voor onder meer de Morgen en publiceerde in 2014 zijn debuutroman. Schrijven in de Grauwzone is zijn tweede boek. Bij de start van het lezen van deze biografie is de schrijver J.M.H. Berckmans een voor mij...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen