Lean In

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dertig jaar nadat voor het eerst 50 procent van de afgestudeerden in de VS vrouw was, vormen mannen nog steeds de grote meerderheid in leidersposities in de overheid en het bedrijfsleven. Dit betekent dat de stem van de vrouw nog steeds niet gelijk wordt gehoord bij beslissingen die de levens van ons allemaal beïnvloeden. In Lean In onderzoekt Sheryl Sandberg waarom de ontwikkeling van vrouwelijke leidersposities stil staat, en ze legt de onderliggende oorzaak uit en biedt overtuigende, verstandige oplossingen die vrouwen kunnen helpen hun volle potentieel te bereiken.

    Sandberg is de directeur van de administratie van Facebook en is één van de 50 Machtigste Vrouwen in het Zakenleven volgens Fortune en één van de 100 Meest Invloedrijke Mensen ter Wereld volgens Time. In 2010 gaf ze een enerverende TED-talk waarin ze beschreef hoe vrouwen zichzelf onbewust tegenwerken in hun carrière. Haar presentatie werd een fenomeen en is meer dan twee miljoen keer bekeken. Het inspireerde vrouwen om “aan tafel te zitten”, uitdagingen te zoeken, risico’s te nemen, en hun doelen met passie te volgen.

    In Lean In duikt Sandberg dieper in deze zaken met een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en overtuigend onderzoek om door de ambiguïteit en vooroordelen heen te kijken die de levens en keuzes van werkende vrouwen omringen. Ze vertelt over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse strijd om de juiste keuzes voor zichzelf, haar carrière en haar familie te maken. Ze bied praktisch advies over onderhandelingstechnieken, mentorschap en het opbouwen van een bevredigende carrière, en ze stimuleert vrouwen grenzen te stellen en de mythe van “het allemaal hebben” achter hen te laten. Ze beschrijft specifieke stappen die vrouwen kunnen nemen om hun professionele prestaties te combineren met persoonlijke vervulling en demonstreert hoe mannen kunnen profiteren van het steunen van vrouwen op het werk en thuis.

    Dit boek van Sandberg, geschreven met humor en wijsheid, is een inspirerende oproep iets te doen en een blauwdruk voor persoonlijke groei. Lean In zal het gesprek veranderen van wat vrouwen niet kunnen in wat vrouwen wel kunnen.

Zoek in artikelen