Deverill 4 - De vergeten Deverill

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Kasteel Deverill, 1892. De zeventienjarige Arethusa Deverill is een ongetemde schoonheid. Ze weigert zich erbij neer te leggen dat vrouwen alleen maar geschikt zijn om te trouwen en kinderen te krijgen. Om te ontsnappen aan een huwelijksaanzoek, overtuigt ze een nicht van haar vader ervan haar uit te nodigen voor het balseizoen in Londen. Ze geeft niets om de aristocratische mannen die haar daar het hof proberen te maken, maar als de Madison Brothers uit New York komen optreden op het bal, verandert haar leven ingrijpend.

  Nantucket, Massachusetts, 1962. Als na de dood van Arethusa Clayton blijkt dat zij haar as wilde laten uitstrooien op een heuvel bij het Ierse kasteel Deverill, zijn haar kinderen stomverbaasd. Zij hebben nog nooit van het kasteel gehoord, hoewel ze weten dat hun moeders meisjesnaam Deverill was en dat ze als jonge vrouw de armoede in Ierland ontvluchtte. Nog groter, en onaangenamer, is de verrassing als blijkt dat Arethusa een derde van haar erfenis nalaat aan een onbekende. Als er op de uitvaart geen enkel familielid van hun moeder aanwezig blijkt te zijn, realiseert dochter Faye zich dat ze eigenlijk niets over haar weet. Waarom wilde Arethusa na haar dood terugkeren naar het land waaraan ze bij leven een hekel leek te hebben?

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De vergeten Deverill - Santa Montefiore Eerder al verschenen drie boeken over Deverill. Dit losstaande verhaal, De vergeten Deverill, gaat over Kasteel Deverill, 1892. De knappe, zeventienjarige, Arethusa Deverill wil als vrouw niet alleen maar een broedmachine zijn. Zo probeert ze een aanzoek met de totaal niet aantrekkelijke Ronald te voorkomen, door naar het bal in London te gaan. Als de Madison Brothers uit New York komen optreden op het bal, betekent dat een nieuwe start voor Arethusa. Nantucket, Massachusetts, 1962. Wanneer Arethusa overlijdt, blijkt dat haar enige wens is dat haar as wordt uitgestrooid vlakbij Kasteel Deverill. Haar zoon en dochter zijn stomverbaasd, omdat ze nog nooit iets over deze plek gehoord hebben. Faye, haar dochter, beseft op...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

REACTIES

 •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen