Hotel Lonely Hearts

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Montreal, 1914. Twee baby's worden midden in de winter achtergelaten in een weeshuis. Allebei blijken ze uitzonderlijke talenten te bezitten: Pierrot is een wonderkind op de piano, Rose brengt met haar dans en gevoel voor komedie overal waar ze komt vreugde. De kinderen worden verliefd op elkaar en dromen van een toekomst waarin ze de meest extravagante en verleidelijke circusshow ter wereld zullen opzetten.

  Als tiener worden de twee gescheiden. Beiden aan het werk gezet als hulp tijdens de Grote Depressie, zakken ze langzaam weg in de onderwereld van Montreal, overlevend door sekswerk, drugs en diefstal. Maar als Rose en Pierrot elkaar terugvinden – na jarenlang zoeken en wanhopige armoede – wordt de mogelijkheid van hun jeugddroom nieuw leven ingeblazen en doen ze alles om deze waar te maken. Al snel hebben Rose, Pierrot en hun troep van clowns en showgirls het gemaakt in New York, zowel op het podium als op straat. Noch het theater noch de onderwereld zal ooit hetzelfde zijn.

   

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Hotel Lonely Hearts – Heather O’Neill Het is de vooravond van de Grote Depressie in Montreal. Twee baby’s worden zonder pardon achtergelaten en gered van een wisse dood. Rose blijkt een uitzonderlijk talent te bezitten voor dans en komedie. Pierrot is een meester op de piano. Ze groeien samen op en naar elkaar toe in het weeshuis en dromen van een theatershow als geen ander die ze samen zullen maken. Als tiener worden ze onverwacht van elkaar gescheiden en zonder elkaar zakken ze de armoede in. Na jaren ploeteren vinden ze elkaar weer, en hun droom kan eindelijk werkelijkheid worden. Een sterke maag heb je zeker nodig voor Hotel Lonely Hearts. Heather O’Neill windt er namelijk geen doekjes om. Meteen op de eerste pagina word je het verhaal op een verschrikkelijke manier...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen