Nimmernacht

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nimmernacht is het eerste deel van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars.
  Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken – de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor.
  Maar Mia's vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben.
  Gelukkig is Mia niet zomaar een student. De schaduwen houden van haar... en ze nemen al haar angsten weg.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Nimmernacht – Jay Kristoff Nadat de vader van Mia Corvere op brute wijze wordt vermoord, zweert ze om wraak te nemen. Ze wordt een acoliet bij de Rode Kerk en wordt hiermee een huurmoordenaar in opleiding. Ze wordt bijgestaan door Meneer Goedhard; haar karakteristieke schaduw in de vorm van een kat die haar angsten opeet. Mia is een Donkerling, maar weet van dit gegeven en haar krachten weinig af. De enige informatie die ze heeft is dat Meneer Goedhart iets met haar krachten te maken heeft. Nimmernacht neemt je mee in een woest avontuur waarin Mia steeds een stukje meer van zichzelf leert kennen.  Jay Kristoff gebruikt een unieke manier om zijn verhaal te vertellen. Dit is een gewaagde keuze van de auteur, omdat het zo uniek is dat het twee kampen oplevert. Je...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen