Kushiels Pijl

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Phèdre wordt geboren met een purperen vlek in haar linkeroog en verkocht als dienstmeisje. Ze groeit op tot een beeldschone jonge vrouw, totdat haar contract wordt opgekocht door de enigmatische edelman Delaunay. Deze onderwijst haar in de meest uiteenlopende zaken en stuurt haar, gewapend met haar uiterlijk en de verfijnde manieren van een courtisane, als zijn spion tussen de edelen van Terre d'Ange.
    Met het uiterlijk van een godin en de verfijnde manieren van een courtisane begeeft Phèdre zich tussen de edelen van het rijk als spion in dienst van Delaunay, die banden heeft met het koninklijk huis van Terre d'Ange en wiens voornaamste kapitaal bestaat uit kennis. Op een van haar missies stuit ze op een duister geheim dat het hele land in bedreigt. Vanaf dat moment proberen Delaunays vijanden haar uit de weg te ruimen.
    Ze lijken in hun opzet te slagen als Phèdre als slavin in een van de stammen in de barbaarse en koude landen van de Skaldi terechtkomt. Maar terwijl de Skaldi zich opmaken om Terre d'Ange binnen te vallen weet Phèdre, vergezeld van de jonge krijger-priester Joscelin, te ontsnappen en terug te keren naar Terre d'Ange ' waar ze door haar vijanden wordt opgewacht.

Zoek in artikelen