Vijf stappen van jou

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.

  Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.

  Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott Zeventienjarige Stella lijdt aan Cystic Fibrosis, oftewel CF, een ernstige taaislijmziekte. Sinds haar zesde komt ze al in hetzelfde ziekenhuis, waar ze soms weken achter elkaar ligt. Samen met haar best gay friend Poe vindt ze het prima uit te houden. Totdat er op een dag een jongen binnenkomt die ze nog nooit eerder heeft gezien. Will is het tegenovergestelde van Stella: hij kan niet wachten totdat hij 18 wordt, zodat hij zelf kan besluiten te stoppen met de ziekenhuisbezoeken en de wijde wereld in te trekken. Stella moet hier niets van weten, zij wil niets anders dan leven. Maar kan het leven dat Stella leidt wel echt léven genoemd worden? Vijf stappen van jou is een prachtig verhaal over twee jongen mensen die beiden op hun...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen