Keukenlab

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als je begrijpt wat er in de pannen gebeurt, word je vanzelf een betere kok en krijg je meer controle in de keuken. Met dat idee maken Eke Mariën en Jan Groenewold vol enthousiasme de wetenschap achter het koken inzichtelijk. Of het nu gaat om het bakken van de ultieme biefstuk, het frituren van de lekkerste friet of het vangen van aroma's in sauzen.

    Mariën en Groenewold nemen zeventien processen die aan de basis liggen van het koken onder de loep. Elk van deze processen (Maillard-reactie, verdamping, emulgeren, aroma-vastlegging, etc.) krijgt een hoofdstuk waarin de theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden en recepten wordt uitgelegd. Door de duidelijke uitleg, illustraties en foto's leert de kok precies hoe hij zijn resultaten (ofwel gerechten) kan perfectioneren.

Zoek in artikelen