Terug naar Cliffrock Castle

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Promotie krijgen betekent niet altijd dat je leven er makkelijker op wordt... Dat leert de Nederlandse Josephine Rombouts als ze op het Schotse kasteel waar ze werkt, opklimt van huishoudster tot manager. Niemand op het landgoed, zijzelf nog het minst, heeft enig idee wat deze verrassende functieverandering inhoudt. In het web van verwachtingen, aannames en afgunst binnen op scherp staande sociale verhoudingen probeert Rombouts het leven dat ze voor haar gezin heeft opgebouwd veilig te stellen.

  Tegen het onwaarschijnlijk mooie decor van de Schotse westkust, en de nog onwaarschijnlijker wereld van de Britse aristocratie, tekent Rombouts het verhaal op van absolute feodale macht, jagers die antiek verhuizen, een teckel die je carrière kan breken en een kasteel waar roze verf wordt bezorgd. De vraag is: voor binnen of voor buiten?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Terug naar Cliffrock Castle - Josephine Rombouts Josephine Rombouts werkt als huishoudster op het Schotse kasteel Cliffrock Castle. Maar dan wordt ze gepromoveerd tot personal assistent. Niemand lijkt te weten wat de baan precies inhoudt, zij zelf nog het allerminst… Terug naar Cliffrock Castle is een heerlijk boek! Josephine Rombouts heeft een prettige manier van vertellen. Bovendien zit er de nodige humor in het boek, wat je soms hardop doet lachen. In de onwaarschijnlijke wereld van de Britse aristocratie gaat het er namelijk heel anders aan toe dan in Nederland, en als nuchtere Hollander worstelt Rombouts met dingen als je mening geven zonder echt je mening te geven, onuitgesproken verwachtingen invullen en bepalen wie er het eerste een deur door mag op basis...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen