Het tristan-akkoord

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ewa Maria Wagner speelt in het Radio Filharmonisch Orkest en studeerde recentelijk af aan de prestigieuze Schrijversvakschool in Amsterdam

    De succesvolle violiste Evelien wordt gedwongen haar leven en drijfveren nauwkeurig onder de loep te nemen na een dreigend ontslag bij het orkest waar zij al jaren werkt. Ev heeft na haar vertrek uit Polen op eigen kracht een mooi leven in Nederland weten op te bouwen. Toch laat ze zich, naar eigen smaak, te veel door anderen dicteren welke keuzes ze moet maken.

    In Het Tristan-akkoord wordt haar persoonlijke zoektocht naar haar jeugd in communistisch, naoorlogs Polen, haar Duitse wortels en haar vader, met wie ze nog steeds een moeizame relatie heeft, beschreven. Muziek heeft altijd centraal gestaan in haar leven. Wat blijft er over als dat wegvalt? Naarmate ze dieper doordringt in haar eigen verleden en er een geheim uit de Tweede Wereldoorlog wordt ontrafeld, komt haar hele leven, de relatie met haar vader én haar carrière in een ander daglicht te staan.

     

Zoek in artikelen