Provence

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Provençaalse keuken is een van de meest populaire regiokeukens van Frankrijk. Uit de Provence komen prachtige producten door de ligging en het gunstige klimaat; producten van het land en uit de zee. Ook invloeden uit Italië en Noord-Afrika proef je terug in de typische gerechten uit de Provence.

  Met het kookboek 'Provence' kook je seizoensgebonden de lekkerste gerechten uit de streek. Vier de lente met tuinbonen en inktvis en papillote. Geniet van zomerse gerechten als rode mul gewikkeld in wijnbladeren of van de overbekende salade Niçoise. Proef de herfst en serveer gebakken paddenstoelen met persillade en serveer een taart van chocolade en hazelnoot met peer.

  Elk seizoen in dit kookboek wordt afgesloten met 'La Grande Bouffe'; een groots en meeslepend meergangenmenu: verras je tafelgenoten met het lekkerste wat de Provence te bieden heeft. Van aperitief tot de heerlijkste nagerechten. Van pissaladière, bouillabaise, aligot tot en met clafoutis. Met het kookboek 'Provence' tover je de zon op het bord, ook in de winter.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Provence - Alex Jackson Ik ben dol op de Franse keuken. Eind jaren tachtig en begin jaren negentig was de Provençaalse keuken ongekend populair in Engeland en ook daarbuiten. Na 1995 raakte echter steeds meer de Italiaanse keuken in zwang. Een keuken die zich kenmerkt door eenvoud en kwalitatief hoogwaardige producten. Alex Jackson stelt dat de keuken van de Provence echter altijd nauw verbonden is geweest met de Italiaanse, maar ook met de Spaanse en zelfs de Noord-Afrikaanse keuken. Qua eten heeft de Provence zelfs meer overeenkomsten met die keukens dan met de echte Franse keuken die groot is geworden door zijn zware sauzen met veel boter in het noorden en eendenvet in het Zuid-Westen. In de Provence, maar ook in de Languedoc wordt sinds jaar...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

 • Recensie: Brothers for Life 

Zoek in artikelen