De wilde robot

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een schipbreuk spoelt de lading van een vrachtschip aan op een onbewoond eiland. Uit een van de kapotte kisten komt Roz tevoorschijn, een robot. Ze snapt niet wat er gebeurd is en wat ze nu moet doen. Kan een robot wel overleven in de wilde natuur?

  De dieren op het eiland zijn bang voor haar of gedragen zich agressief. Pas als Roz zich ontfermt over een jong gansje zonder ouders, maakt ze vrienden en gaat ze zich thuis voelen op het eiland. Maar dan verschijnen er een aantal robots die Roz met geweld terug willen halen omdat haar grondstoffen heel kostbaar zijn. Roz en haar nieuwe vrienden gaan het gevecht aan!


  De avonturen van Roz en de wilde dieren op het eiland zijn in Amerika zeer succesvol. Mede door de korte hoofdstukken, het spannende en ontroerende verhaal en de vele illustraties. Het wordt er "een moderne klassieker' genoemd. Het is in meer dan 20 talen vertaald.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De Wilde Robot - Peter Brown Tijdens een storm zinkt een vrachtschip met een grote lading robots aan boord, de zogenaamde Rozzumunits. De meeste robots komen in het water terecht of spoelen in hun kratten aan op het strand van een eiland, maar één krat blijft heel. Eén robot overleeft de storm. En wanneer deze Rozzumunit ontwaakt is er niemand om haar te helpen, want alle eilandbewoners zijn bang van de robot. Langzaamaan weet de robot de taal van de dieren te leren en zich aan te passen aan de natuur. In plaats van in de industrie te werken leert deze robot te gakken als een gans of te brullen als een beer, maar ook wat emoties zijn. Ze wordt een echte ‘wilde robot’. Het verhaal van Peter Brown is geschreven in een heel simpele stijl met meestal relatief korte zinnen...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen