Buurtsupermens

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De 36-jarige Keiko Furukura heeft al haar halve leven een uitzichtloos baantje als medewerkster van een Japanse buurtsupermarkt – en is daar volkomen tevreden mee. Van de mensen om haar heen begrijpt ze maar weinig, maar gelukkig heeft ze haar werk. Dáár heeft ze een functie, een handleiding om te volgen, klanten en collega's om in hun gedrag, kledingstijl en manier van praten te kopiëren, en komt ze tot leven. Hoewel Keiko zelf geen vuiltje aan de lucht ziet en dag in dag uit klanten verwelkomt, dagspecials aanvult en nieuwe managers ziet komen en gaan, oefenen haar familie en collega's steeds meer druk op haar uit om toch vooral snel een man te vinden en een échte carrière na te jagen – met alle gevolgen van dien.

  Buurtsupervrouw is een hartverwarmend, tikje nerdy en bevreemdend verhaal over een onvergetelijke outsider die zich afvraagt waarom normaal zo normaal is. En wat er eigenlijk zo abnormaal is aan abnormaal. Met veel humor en een scherpe pen bevraagt Murata de alomtegenwoordige druk om te conformeren, in een wereld vol ingewikkelde sociale conventies en vakjesdenkers.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Buurtsupermens - Sayaka Murata In Buurtsupermens van Sayaka Murata volgen we Keiko Furukura. Zij werkt al haar hele leven in een Japanse buurtsuper als flexiwerker. Ze is ondertussen al 36 jaar oud en door haar baantje beschouwt haar omgeving haar als een hopeloos geval. Toch is ze zelf heel tevreden met haar baantje. Het vaste ritme en het duidelijk gestructureerde werk bevallen haar en zorgen ervoor dat ze de wereld rondom zich wat beter kan begrijpen. De druk van haar omgeving om eindelijk iets van haar leven te maken (een échte job te zoeken en het liefst ook een man) zorgen ervoor dat Keiko in een gekke situatie belandt…. Buurtsupermens van Sayaka Murata is oorspronkelijk in het Japans geschreven en die invloeden merk je duidelijk. Niet alleen zijn...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen