Antwerpen 14-18

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In november 2018 herdachten we in West-Europa het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wapenstilstand was voor de Antwerpenaren een welkome bevrijding van meer dan vier jaar oorlog, honger en ontbering. Vertrekkend vanuit nieuwe inzichten en een vaak onverwachte invalshoek is Jan Huijbrechts erin geslaagd om de bij tijden complexe oorlogsgeschiedenis van de Scheldestad op een boeiende ma nier gestalte te geven.
    Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde anekdotes, persoonlijke verhalen, gebouwen en monumenten en tientallen nooit eerder gepubliceerde foto's, reconstrueert dit rijk geïllustreerde boek chronologisch het verhaal van 't Stad en zijn bevolking tijdens de Eerste Wereldoorlog.
    Antwerpen 14-18 is het resultaat van jaren opzoekingswerk en het aanboren van nooit eerder geraadpleegde bronnen. Jan Huijbrechts haalde lang vergeten feiten en gebeurtenissen vanonder het stof. Dit biedt een verfrissende kijk op een paar van de minst bekende bladzijden uit de geschiedenis van Antwerpen, dat tijdens de Groote Oorlog zeven weken hoofdstad was van België. Van het "nationaal reduit' tot het "versterkt kamp Linkeroever' en van Winston Churchill tot Paul Van Ostaijen.
    Inclusief een originele WOI-wandeling op het Schoonselhof. Jan Huijbrechts (1962) is master Algemene Cultuurwetenschappen. Hij schreef een twintigal militair-historische studies en twee alternatieve Antwerpse stadsgidsen. Hij werkte mee aan Onsterfelijk in uw steen, over soldatengraven en WO I en aan Hoogspanning aan de Belgisch-Nederlandse grens, over de beruchte "dodendraad'.

Zoek in artikelen