Wraak

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wraak is het langverwachte vervolg op de bestseller Mocro Maffia, waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Het werd genomineerd voor de prestigieuze Brusseprijs 2015 voor het beste journalistieke boek en vormde de basis voor de veelgeprezen serie Mocro Maffia op Videoland.

  Na de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012 veranderde het misdaadlandschap voorgoed. Gewelddadiger, roekelozer, complexer dan ooit. Het vormde het startschot van de nietsontziende oorlog tussen twee groepen in de onderwereld: enerzijds die rondom Benaouf A., het beoogde doelwit van die aanslag, anderzijds de groep rondom Gwenette Martha. Na diens dood in mei 2014 lijkt de vete aanvankelijk tot een einde te zijn gekomen, maar niets is minder waar. De strijd om kilo's coke gaat door, maar is niet langer de enige aanleiding voor de talloze aanslagen die volgen. Een ander motief blijkt ook een belangrijke rol te spelen.

  Wraak gaat verder waar Mocro Maffia ophield. Gebaseerd op uitgebreide research en talloze ontcijferde pgp-berichten vertelt het een verhaal over jonge jongens die snel op willen klimmen in het milieu en daar alles voor overhebben. Maar daarvoor betalen ze vaak een hoge prijs.

   

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Wraak - Wouter Laumans en Marijn Schrijver Het boek Wraak is het vervolg op Mocro Maffia, de bestseller van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Na een dubbele liquidatie in Amsterdam in 2012 veranderde de misdaad in de hoofdstad voorgoed. Daders werden roekelozer, er werd nog meer geweld gebruikt en de complexiteit nam toe. Het begin van een oorlog tussen twee kampen in de onderwereld. Een oorlog waar voorlopig nog geen einde aan lijkt te komen. Na zijn succesvolle voorganger is er nu Wraak, het 2e boek van Wouter Laumans en Marijn Schrijver over de Mocro Maffia. Het boek gaat deels over andere verhaallijnen dan waar Mocro Maffia eindigde, dat had immers een vrij gesloten einde met de moord op een van de hoofdrolspelers. Wel gaat het nog altijd over dezelfde grote...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen