Zuur

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Alles is dit boek is zuur: van ceviche en zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise tot en met in karnemelk gemarineerde kip en yuzulimonade. Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten, roomijs en Japanse ramen smaken net een beetje beter met een vleugje zuur.

    Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Wedden dat je nooit meer een marinade zonder zuur durft te maken? Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Zuur - Bas Robben Zuur schreef Bas Robben toen hij werkzaam was voor het kooktijdschrift Delicious. Best spannend om een kookboek te schrijven met zo'n thema, lijkt me. Maar Zuur werd direct lovend ontvangen en kreeg in 2016 de Gouden Garde Publieksprijs bij de kookboek van het jaar verkiezing. Het thema vergt wel enige uitleg. De eerste woorden van Bas Robben zijn dan ook 'Van dit boek trek je een gekke bek'. Waarom dan toch een boek erover geschreven? 'Zuur is vaak precies wat er mist in een recept' is het antwoord van de schrijver. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Zo noemt Bas Robben nog veel meer voorbeelden. Zoek je een kookboek met eenvoudige snel-klaar-recepten dan zou ik zeker dit boek niet adviseren. Want, zo schrijft Bas...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Gezocht: nieuwe recensenten

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Recensie: #Selfie

  • Ule

REACTIES

  •    Er zijn nog geen reacties op de recensie(s)

Zoek in artikelen