BAM

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Waarom rijdt hier een trein? En waarom zit ik erin?
  Jelle Brandt Corstius is als achtjarige gefascineerd door de Grote Bosatlas. En dan vooral door de kaart van Siberië: die is bijna leeg. Hoe zou het zijn om daar te wonen? Wat doen ze daar? En wanneer mag hij erheen? Op diezelfde kaart ziet hij dat er wordt gewerkt aan een spoorlijn door die leegte, met de magische naam "Bajkal-Amoer Magistrale'. De BAM.
  Het duurt nog dertig jaar voor Jelle twee reisgenoten vindt die met hem op de BAM willen springen: kunstenaar/charmeur Aldo en grafisch ontwerper/stoïcijn Fabian – drie rare Nederlanders die hier voor hun lol zitten, geen Rus die ze begrijpt.
  Samen leggen ze 4287 kilometer af door een sterk veranderd – en ijskoud – Rusland. Terwijl de trein de taiga en de tijdzones door dendert, het drietal in gesprek gaat met Poetin-haters en -liefhebbers en met een man die zijn kachel stookt met de verzamelde werken van Lenin, kan Jelle zich alleen maar afvragen: waarom rijdt hier een trein? En waarom zit ik erin?

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: BAM - Jelle Brandt Corstius De BAM, de Bajkal-Amoer Magistrale een treinlijn die het Bajkalmeer verbindt met de rivier de Amoer dwars door Rusland. De liefde voor Rusland begon bij Jelle Brandt Corstius toen hij pas acht jaar was. Hij maakte deze reis met zijn vader maar konden deze samen niet afmaken. BAM is een geschreven verslag van zijn tweede poging de reis over de BAM te voltooien samen met kameraden en mede kunstenaars Aldo en Fabian. Of is drie keer scheepsrecht?  Drie kunstenaars die onder het mom van een “kunstproject” gesponsord worden door Fjällräven, reizen door een Rusland die voor vele van ons volledig onbekend is. Humor ontbreekt absoluut niet in BAM. Jelle Brandt Corstius weet zijn liefde voor dit vreemde land en zijn stoïcijnse mensen vanaf de eerste...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: #Selfie

 • Ule

 • Recensie: Brothers for Life 

Zoek in artikelen