Een halfbakken idee

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Op het moment dat haar moeder overlijdt, bakt Olivia Potts een taart. Druk in de weer met haar garnering probeert ze indruk te maken op een man, niet wetende dat haar moeder 450 kilometer verderop stervende is.

  De rouw duwt haar richting de keuken. Steeds als ze uitgeput en ongelukkig thuiskomt van haar werk als strafrechtadvocaat begint ze lukraak te koken. Haar taarten zakken in en haar custard klontert, maar ze vindt steun en troost in de baksels. Wat begint als afleiding wordt zo al snel een nieuwe levensinvulling. Olivia's baan wordt er niet beter op, maar haar bakkunsten wel. Voorzichtig aan begint ze een culinaire carrière te overwegen – een ander, gelukkiger leven, met minder magistraten en meer macarons. Ze zegt de advocatuur vaarwel en meldt zich aan voor de prestigieuze patisserieopleiding van Le Cordon Bleu, met alle uitdagingen, frustraties en indrukwekkende messensets van dien.

  Een halfbakken idee is een hartverwarmende, aangrijpende en buitengewoon grappige memoir.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Een halfbakken idee - Olivia Potts Olivia Potts heeft een drukke baan als strafrechtadvocaat. Ze is veel onderweg, maakt lange dagen en is dus weinig in de keuken te vinden. Het komt meestal neer op een kant-en-klare pizza of ze koopt iets onderweg. Ze krijgt verkering met iemand die van koken houdt. Om indruk op hem te maken besluit ze een taart voor hem te bakken. Op het moment dat ze daar mee bezig is, belt haar vader. Hij heeft een vreselijke boodschap. Mama is gestorven. Olivia probeert haar verdriet weg te stoppen. Ze vindt troost in koken en bakken. Ze besluit haar carrière als strafrechtadvocaat op te geven en een patisserie-opleiding van negen maanden te gaan volgende op de Le Cordon Bleu. Een halfbakken idee vertelt het verhaal van Olivia Potts. Ze heeft dit...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen