De moedercode

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is het jaar 2049. Een team van wetenschappers in de VS moet ervoor zorgen dat de mensheid kan overleven op een steeds vijandiger wordende aarde. Hun pogingen mislukken en hun laatste redmiddel is een plan om genetisch gemodifi ceerde kinderen in de cocons van grote robots te plaatsen. Daar worden ze "uitgebroed', geboren en opgevoed door deze machines, die geprogrammeerd zijn volgens de laatste inzichten op het gebied van kunstmatige intelligentie.
  In 2054 wordt Kai geboren in het woestijnlandschap in het zuidwesten van de VS. Zijn enige gezelschap is zijn robotmoeder, Rho-Z. Deze robot bezit de kennis en het instinct van een menselijke moeder, verpakt in stevige hardware, als bescherming tegen aanvallen. Rho-Z voedt Kai op, beschermt hem en leert hem te overleven.
  In een poging te begrijpen hoe de wereld er vroeger uitzag, gaan ze op zoek naar andere kinderen. Kai ontdekt een paar wetenschappers die de tijd hebben overleefd en die onderdeel zijn van het regeringsteam dat hem heeft gemaakt. Hij komt erachter dat in de tijd dat de kinderen volwassen werden, ook hun robotmoeders veranderden. Het team dat Kai en zijn moeder maakte, is ervan overtuigd dat ze hem maar op één manier kunnen redden: door zijn moeder te vernietigen.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De Moedercode - Carole Stivers De Moedercode van Carole Stivers is het debuut van deze Amerikaanse schrijfster; een in 2020 uitgekomen science fiction thriller. Carole Stivers is een doctor in de biochemie en maakte carrière in de medische diagnostiek. De kennis en vaardigheden op deze gebieden heeft ze nu gecombineerd met haar liefde voor schrijven om tot een zeer geloofwaardig science fiction boek te komen. In 2049 laat de geheime dienst van de Verenigde Staten een biologisch wapen los in de Afghaanse stad Tabula Rasa in de strijd tegen terroristen. Het IC-NAN project. Een nanotechnisch gif, dat een soort longkanker veroorzaakt. De techniek slaat echter op hol en de NAN's worden tot een soort zelfregulerende microben-fabriekjes voor toxische DNA, die niet...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen