De onvolmaakten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Cas is opgegroeid in een samenleving waar kunstmatige intelligentie tot alle facetten van het leven is doorgedrongen: als praktische gids, luisterend oor, mental coach, en bemiddelaar in de liefde. Maar ondanks al die ondersteuning groeit Cas' gevoel van onbehagen en raakt hij in de ban van een beweging die een ongecontroleerd leven buiten de gevestigde orde bepleit. Langzaam maar zeker maakt hij zich klaar om definitief afscheid te nemen van zijn trouwe kunstmatige levenspartner, die hem uit alle macht probeert te redden – en te begrijpen. Zal dit hem gelukkiger maken, of jaagt hij een zinloze illusie na?
    In De onvolmaakten laat Kieft zien hoe innig de relatie tussen mens en machine worden kan. Wat blijft er aan menselijkheid over als technologie ons op alle vlakken heeft overvleugeld?

Onze recensies

  • onze waardering

    De combinatie van fictie en een realistische toekomstschets is altijd interessant, zeker als die samenkomen in een debuutroman van een historicus en non-fictieschrijver.

    Lees verder
  • onze waardering

    De Onvolmaakten is een interessante roman, die prikkelt, maar ook soms overmatig uitdaagt. Ewoud Kieft laat de lezer soms te veel in het ongewisse waardoor je op drift raakt. Je snapt niet helemaal wat alle woorden betekenen en hoe de samenleving in elkaar zit en daardoor komt het verhaal minder goed binnen.

    Lees verder

Zoek in artikelen