Vrijheid

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dit op historische feiten gebaseerde verhaal vertelt het levensverhaal van Nancy Wake. Zij was een superspion voor de Britten en was een van de leidende figuren tijdens D-Day.

  Vrijheid (Liberation) is een op historische feiten gebaseerde roman, die het levensverhaal van Nancy Wake vertelt, een van de grootste verzetshelden uit de geschiedenis.

  De jonge journalist Nancy Wake doet eind jaren 30 verslag van een man die opruiende speeches houdt in Duitsland. Ze onderkent het gevaar en sluit zich aan bij het verzet in Frankrijk. Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en de Duitsers haar man oppakken, vlucht ze naar Engeland. Binnen het Britse verzet wordt ze getraind tot "superspion' die kan schieten, parachutespringen en explosieven vervaardigen. Nancy wordt een van de leidende figuren in het verzet en is uiteindelijk betrokken bij operatie D-Day.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Vrijheid - Imogen Kealy Vrijheid van Imogen Kealy is het verhaal van de verzetsheldin Nancy Blake. Het verhaal speelt zich af in de periode tussen januari 1943 en de bevrijding van Marseille op 25 augustus 1944. Nancy Blake is een van oorsprong Australische superspion. Zij speelt een kat en muis spelletje met de Duitsers door ongezien vele onderduikers en verzetsstrijders in veiligheid te brengen. De Gestapo is koortsig naar haar op zoek en heeft haar de naam Witte Muis gegeven. Als haar rijke echtgenoot wordt opgepakt en gemarteld voor informatie vlucht Nancy naar Engeland. Daar is ze niet van plan stil te gaan zitten afwachten tot de oorlog voorbij is. Ze volgt een zware training en keert terug naar Frankrijk om leiding te geven aan verzetsstrijders en hen...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen