Vrije woorden

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Brussel, 1943. Een verzetsgroep vol buitenbeentjes besluit de nazi's een hak te zetten door een satirische krant te drukken. Maar zijn álle leden van de groep bereid te sterven voor het vrije woord?

  "Vrije woorden' is een onvergetelijke roman gebaseerd op historische feiten.

  Brussel, 1943. De stad is in handen van de nazi's, maar het verzet broeit. Het Front de l'Indépendance geeft een onafhankelijke krant uit onder leiding van journalist Marc Aubrion. Zijn team is een onwaarschijnlijk stel helden: een 12-jarige straatrat, een schimmige saboteur, een professor die te veel weet, een clandestiene schrijver.

  Als de SS hen oppakt en opdraagt nazipropaganda te schrijven, plannen Aubrion en zijn team de ultieme verzetsdaad: onder de neus van de nazi's een verzetskrant drukken.

  Deze mensen zijn bereid te sterven voor het vrije woord – en ze hebben achttien dagen de tijd om het klaar te spelen…

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Vrije woorden - Evan Roxanne Ramzipoor Tijdens de Tweede Wereldoorlog besluit het Belgische verzet een propagandakrant uit te brengen in een satirische stijl, de Faux Soir, waarin ze de Duitsers belachelijk maken. De verzetsgroep die hiermee aan de slag gaat bestaat uit bijzondere figuren, zoals een professor, een hoer en een drukker, onder leiding van journalist Marc Aubrion. Een flamboyant gezelschap met hetzelfde doel. Ze moeten van alles regelen om de krant te schrijven en te laten drukken. Met gevaar voor eigen leven werkt de verzetsgroep aan de propagandakrant, om de mensen in België weer hoop te geven.  Aan het begin van het boek worden de acht belangrijkste personages uit het boek geïntroduceerd. Zij hebben alle acht een bijnaam, zoals de Nar, de Smokkelaar en...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Alle goede dingen 

 • Gossip Girl The Next Generation 3: Ja, ja, ja

 • Dag 40: Zet 60 dagen in je digitale boekenkast & win!

Zoek in artikelen