Het verre veld

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Madhuri Vijay beschrijft op prachtige wijze de zoektocht van een jonge vrouw naar een verloren figuur uit haar kindertijd

    Na haar moeders dood reist Shalini, een bevoorrechte en rusteloze jonge vrouw uit Bangalore, naar een afgelegen Himalaya-dorp in Kasjmir, de woelige noordelijke regio van India. Ze gelooft dat het verlies van haar moeder verband houdt met de verdwijning van Bashir Ahmed tien jaar geleden, een charmante kasjmierverkoper die vroeger regelmatig haar ouderlijk huis bezocht. Maar Bashir Ahmed blijkt niet gemakkelijk te vinden en tijdens haar reis wordt Shalini geconfronteerd met de politieke onrust in Kasjmir, en de consequenties daarvan voor de plaatselijke bevolking en de familie die haar in huis neemt. Wanneer het leven in het dorp steeds meer beladen wordt en oude conflicten dreigen uit te barsten in geweld, voelt Shalini zich gedwongen keuzes te maken. Keuzes die gevaarlijke gevolgen hebben voor de mensen van wie ze juist is gaan houden.

    In Het verre veld verweeft Madhuri Vijay op meesterlijke wijze de Indiase politiek in meeslepend proza over verdriet, schuld en de grenzen van mededogen.

     

     

Zoek in artikelen