Wapenbroeders

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Met de hulp van historicus Henry Wilbrink schreef Gerard van Gemert voor het eerst een boek dat tweehonderd jaar geleden speelt. Een spannend verhaal over oorlog, vriendschap en doorzettingsvermogen voor lezers vanaf 12 jaar.
  In het jaar 1811 wordt Anton als straf uit het Amsterdamse weeshuis gezet waar hij woont. Hij wordt overgedragen aan de Fransen en zal verplicht moeten meevechten met het leger van de Franse keizer Napoleon, dat Holland bezet. De tweelingbroers Jan en Kees gaan achter hun vriend Anton aan. Twee van de drie jongens raken later betrokken bij een mislukte aanslag op Napoleon. Uiteindelijk kunnen ze ontsnappen en vluchten ze richting Berlijn. Tijdens hun militaire opleiding worden de twee vrienden uit elkaar gehaald. Maar aan het eind vechten ze samen tegen de Fransen met de bedoeling hun land te helpen bevrijden.

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: Wapenbroeders - Gerard van Gemert Het is het jaar 1811 als tweelingbroers Jan en Kees samen met hun beste vriend Anton in het weeshuis wonen en Napoleon Nederland bezet. Al snel gaat het mis en wordt Anton als straf uit het weeshuis gezet. Hij wordt doorverkocht aan Franse soldaten om samen met hun te vechten in het leger van Napoleon. Jan en Kees zien het niet zitten om hun beste vriend zomaar in de steek te laten en besluiten samen met de soldaten naar buiten te glippen. Ze plannen een ontsnappingspoging en twee van de drie jongens slagen hier in. Enige tijd later besluiten ze richting Berlijn te trekken om daar opgeleid te worden tot soldaten om samen met het leger van de prins van oranje Nederland trachten te bevrijden. Wapenbroeders speelt zich af in de tijd van...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: #Selfie

Zoek in artikelen