De stroopwafelshop

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen

  De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.
  Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

  Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

   

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De stroopwafelshop - Astrid Harrewijn Wanneer Suze van een werkgever uit haar studententijd het aanbod krijgt om mee te doen aan een wedstrijd, accepteert ze de uitdaging vol enthousiasme. Als zij in New York een koffietentje draaiende weet te houden en na een jaar meer winst heeft gemaakt dan haar concurrentie in Rome en Parijs, wint ze honderdduizend euro. Simpel zat, toch? Ze krijgt echter al snel spijt van haar impulsieve actie. Aangekomen in het criminele Bushwick, waar ze haar koffie en stroopwafels moet zien te verkopen, wil ze het liefst direct weer naar huis. Toch weet ze met hulp van de locals haar stroopwafelshop op te zetten. Gaat het haar lukken om de hoofdprijs te winnen? De proloog van De stroopwafelshop is pakkend en na de eerste...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Pillen waardoor je glitterpoep krijgt

 • Once Upon A Time seizoen 7 komt eraan ondanks vertrek Emma

 • Lucy Hale onthult een fout in de intro van Pretty Little Liars

 • Nee! Dit is vreselijk Pretty Little Liars nieuws

 • Vriendinnen die samen drinken zijn gelukkiger

Zoek in artikelen