De Ademdief

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dood de Ademdieven.
  Vernietig de magie.
  Verbreek de vloek.
  Dat is de levensmissie van de Jagers van Artames. Pas wanneer alle Aspiratar – mensen met een magische gave – zijn uitgeroeid, wordt een eeuwenoude vloek verbroken die Jagers laat sterven op hun twintigste verjaardag. Dat is de opdracht en dat is wat er zal gebeuren. Tenminste, in theorie. Want de Aspiratar weten al meer dan tweeduizend jaar uit handen van de Jagers te blijven.
  Thalia leidt samen met haar acht jaar jongere zusje Livia een nomadenbestaan, vanaf het moment dat de Jagers hun ouders doodden. Al vijf jaar lang geneest ze mensen en gaat ze tot het uiterste om haar zusje te beschermen. Maar wanneer ze op een avond Jager Quinn ontmoet en ze elkaar genade tonen, neemt haar leven een onverwachte wending en moet ze voor de zoveelste keer vluchten.
  Quinn zet de achtervolging in en is vastbesloten zijn fout recht te zetten. De Ademdief laat hem niet los en hij wil antwoorden, niet wetende dat dat nog meer vragen op zal roepen. Alles waar ze in geloven en voor vechten blijkt namelijk niet zo zwart-wit als gedacht. Thalia wordt gedwongen samen te werken met Quinn om een onverwachte gezamenlijke vijand te verslaan, maar hoe moet dat als je geleerd hebt op niemand anders te vertrouwen dan jezelf? En wat als je als Jager gevoelens krijgt voor iemand die je uiteindelijk moet vermoorden om zelf een toekomst te hebben?

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Recensie: De ademdief - Miranda Peters De zestienjarige Thalia en haar negen jarige zusje Livvy zijn al jaren op de vlucht. Hun ouders zijn vermoord door Jagers, en zij vrezen zelf ook voor hun leven. Thalia is namelijk een Aspiratar, door de jagers een Ademdief genoemd. Ze heeft magie waarmee ze mensen kan genezen of juist de adem kan ontnemen. Op de Jagers rust een vloek waardoor zij op hun twintigste verjaardag sterven. Pas als ze alle ademdieven hebben vermoord, zal hun vloek verbroken worden. Maar wanneer de paden van Jager Quinn en Thalia elkaar kruisen, is niets meer zoals het was. Ze tonen elkaar genade, in plaats van de ander te vermoorden. Waarom, dat kan geen van beiden zeggen. Maar een bepaalde aantrekkingskracht brengt hen later ook weer bij elkaar. Van elkaar leren ze...

Lees verder

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Carmen

 • 8 redenen waarom wij van bibliotheken houden

 • Kick off: Leesclub leest Het eiland van duizend bronnen

Zoek in artikelen