Welkom in de wereld van de patisserie!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Maandag: appels uit de oven & reuzencookies.
    Dinsdag: beignets & flantaart met framboos.
    Woensdag: brownie met pistache & Mirliton-flantaart met abrikoos. Donderdag:
    appel-aardbeicrumble & zandkoekjes met gianduja.
    Vrijdag: blini's & dacquoise met framboos en aardbei.
    Zaterdag: Franse vanillesoesjes & Italiaanse cassata-taart.
    Zondag: amandines met kers & madeleines met citroen en maanzaad.
    Welkom in de patisseriewereld van Christophe Felder en Camille Lesecq,
    waaruit de verrukkelijkste geuren opstijgen… 180 unieke recepten waarmee je de week wel doorkomt!
    Christophe Felder, virtuoos en gepassioneerd liefhebber van zoete lekkernijen, was 23 jaar lang chef-patissier van het chique Hôtel de Crillon in Parijs. Het werken met bloem en beslag, met de aroma's van vanille, boter en specerijen, met kleuren en smaken en met sappig fruit vormt voor hem een permanente bron van verrukking en is de drijvende kracht achter zijn creatieve talent. Camille Lesecq bracht zijn zomervakanties graag door in de Parijse
    banketbakkerij van zijn oom. Toen het tijd werd om een vervolgstudie te kiezen, was er geen twijfel mogelijk. Hij leerde de kneepjes van het vak in Caen, waar hij ook zijn mentor Felder ontmoette. Inmiddels behoort ook Lesecq tot de top van de patisseriewereld.

Onze recensie

  • onze waardering

    Zowel de vormgeving als de recepten zijn geweldig en Welkom in de wereld van patisserie! is dan ook een boek dat elke hobby bakker in huis zou moeten hebben. Dit prachtige boek krijgt een ereplaats in mijn boekenrek en zal in de toekomst nog erg vaak gebruikt worden!

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen