De Vier Elementen

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In De Vier Elementen van Robert Pollack onderzoekt advocaat Leo Spier of zijn Duitse cliënt naziroofkunst verbergt. Een roman over familiegeheimen, voor de fans van Joël Dicker en Donna Tartt.

    De Vier Elementen van Robert Pollack, auteur van De Taak, is een meeslepende roman over naziroofkunst, familiegeheimen en grote liefde.

    De Duitse industrieel Bernhard Wenzel wordt ervan beschuldigd dat zijn bedrijf vier kostbare schilderijen verbergt. Deze schilderijen, De Vier Elementen, zijn tijdens de Kristallnacht door de nazi’s van een joodse familie geroofd. Wenzel ambieert een politieke carrière binnen de rechts-nationalistische partij en kan dit schandaal er niet bij hebben. Aan advocaat Leo Spier de taak hem te helpen.

    Maar wat is er tachtig jaar geleden gebeurd? Bernhards vader mocht niet kiezen voor de half-joodse vrouw van wie hij hield, omdat de familieonderneming afhankelijk was van de Duitse oorlogsindustrie. Hebben De Vier Elementen toen al een rol gespeeld? Voor advocaat Spier is deze delicate zaak een grote uitdaging, niet alleen vanwege zijn joodse achtergrond, maar ook omdat hij tegenover Christine Lavergne komt te staan, een Franse advocaat met wie hij een verleden heeft.

    De Vier Elementen van Robert Pollack is een intrigerend verhaal voor de fans van Joël Dicker en Donna Tartt.

Zoek in artikelen