Bij Bijdendijk thuis

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Maandagochtend: rennen, vliegen, springen, de kinderen moeten naar school. Een snel ontbijt van melk en granen, en filterkoffie voor Joris zelf. Het échte eetplezier vindt plaats op andere momenten. In dit kookboek neemt chef-kok Joris Bijdendijk je mee in wat er zoal thuis op tafel verschijnt.
    Pompoensoep op een snelle dinsdagavond, woensdag hazelnootpasta maken voor op een boterham, couscous royale op de vrijdag, de zaterdag beginnen met een luxe broodje haring en ’s avonds uitpakken met rendang, zondagmiddag kombucha maken en vervolgens de week afsluiten met Surinaamse bruine bonen met rijst; het kan allemaal in huize Bijdendijk.

    Dankzij de ruim honderd recepten en de helder beschreven technieken, kan iedereen thuis leren een kreeft schoon te maken of een goede brioche te bakken. Daarnaast schrijft culinair journalist Joël Broekaert met zijn bekende aanstekelijke verwondering over de wetenschappelijke en historische achtergrond van alledaagse ingrediënten als boter en suiker, maar ook over vuur en de illustere vijfde smaak umami.

Zoek in artikelen