Izakaya
-
Auteur:
Tim Anderson -
Verschenen:
12 januari 2022 -
Uitgave:
ISBN 9789461432674
Uitgever Good Cook
240 pagina's -
Uitgever:
Good Cook -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
'Izakaya' zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar je na een dag werken even stoom afblaast met een drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Vergelijk het met het bezoek van een Spanjaard aan een tapasbar of met de Hollandse vrijmibo met bier en bitterballen. Alleen dan wel op z’n Japans, van lichte hapjes tot en met gerechten die vullen. Van allerlei kleine hapjes als diverse yakitori, gemarineerde inktvisjes, schaaltjes edamame, pickled komkommer met knoflook en sesamolie, of juist iets uitgebreider. Of je nu kiest voor diverse kleine snacks of trek hebt in een wat vullender gerecht, 'Izakaya' biedt voldoende mogelijkheden om je repertoire Japanse gerechten uit te breiden: van licht en fris als in sake gestoomde schelpjes of vullende gyoza van aubergine met garnalen en gehakt of ‘zeebrasem nanban-zuke’. Van kleine mondvermaakjes tot en met desserts en drankjes. Met goede uitleg over de voorraadkast en kooktechnieken.
Onze recensie
-
Izakaya van Tim Anderson is wat mij betreft zondermeer een aanrader. Even eens heel iets anders dan normaal, met recepten die super makkelijk en snel klaar te maken zijn
Lees verder
Gerelateerde artikelen
-
De Thaise keuken van Boo Raan - Dokkoon Kapueak
-
Recensie: Het uiterste der zee
-
Recensie: Mijn onvertelde leven