Woolsey-Ferriday 3 - Zonnebloemzussen

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zonnebloemzussen van Martha Hall Kelly, bekend van Seringenmeisjes en Russische rozen, is een roman over drie vrouwen tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Deel drie van de Woolsey-Ferriday Trilogie.

    New York, 1859. Georgeanna Woolsey zet zich af tegen wat er van haar verwacht wordt als jonge vrouw uit een gegoede familie. Wanneer de Amerikaanse Burgeroorlog uitbreekt, besluit ze verpleegster te worden aan het front. Nadat Georgy en haar zus Eliza soldaten hebben verpleegd aan boord van hospitaalschepen, reist Georgy met haar moeder naar Gettysburg, waar ze echt worden geconfronteerd met de gruwelen van de oorlog.

    Jemma is een slavin; net als haar ouders werkt zij op de plantage Peeler. Haar zus, Patience, werkt op de naastgelegen plantage. Beiden leven in angst voor LeBaron, de wrede opzichter. Wanneer Jemma verkocht wordt door haar eigenares Anne-May pakt ze haar kans om te ontsnappen, maar ze moet daarbij wel haar familie achterlaten.

    Anne-May krijgt de leiding over de plantage wanneer haar man voor het Noorden gaat vechten. Haar geliefde broer heeft juist dienst genomen bij het leger van het Zuiden. Zelf wil ze zich ook inzetten voor haar idealen en ze wordt spion. Hoelang zal zij haar werk kunnen doen voordat ze ontdekt wordt?

Zoek in artikelen