Het mysterie van Chalk Hill

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Berlijn, 1890. Tegen de wensen van haar familie in zegt Charlotte Pauly de stad vaarwel en accepteert ze een positie als gouvernante bij een aristocratische familie in Engeland. Bij aankomst is ze zeer onder de indruk: Chalk Hill is een prachtig landhuis en haar leerling Emily is een lief, leergierig meisje. Maar al snel komt Charlotte erachter dat er een schaduw over het landgoed ligt. Dat voorjaar is lady Ellen, de moeder van Emily, verdronken in de nabijgelegen rivier. Het officiële verhaal is dat ze is uitgegleden. Maar wat deed lady Ellen midden in de nacht aan de oever?

    Sinds de dood van haar moeder wordt Emily geplaagd door vreselijke nachtmerries. Uit bezorgdheid om het meisje gaat Charlotte op onderzoek uit, maar niemand blijkt bereid over het verleden te praten; dat heeft de heer des huizes ten strengste verboden. Toch zet Charlotte door, en dan blijkt dat de mooiste landhuizen de duisterste geheimen herbergen.

     

Toegevoegd door:

Onze recensie

  • onze waardering

    Het mysterie van Chalk Hill begint in Berlijn 1890. Charlotte Pauly zegt de stad vaarwel en neemt een betrekking als gouvernante aan in Engeland. Ze is zeer onder de indruk van Chalk Hill, een prachtig landhuis waar ze de verantwoording krijgt voor de kleine Emily, een lief en leergierig meisje. Al gauw begint Charlotte het gevoel te krijgen dat er iets op het landhuis niet klopt. De moeder van Emily is overleden, verdronken in de nabijgelegen rivier. Moeder Ellen is nooit gevonden. Wanneer Emily nachtmerries krijgt maakt Charlotte zich zorgen en gaat op onderzoek uit naar de waarheid rond de dood van moeder Ellen. Maar niemand is bereid om over het verleden te spreken.

    Lees verder

Gerelateerde artikelen

  • Last-minute Vakantiebieb op Rotterdam The Hague Airport

  • Recensie: The Finisher: Rennen voor je leven

  • Er kwam een krokodil logeren - Harmen van Straaten

Zoek in artikelen