Een tafel bij het raam

  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Om aan de zorg voor zijn ouders te ontsnappen stort chef-kok Alp zich op het redden van een restaurant op een heuvel met een tragische voorgeschiedenis. Recepten, lijstjes en kookwekkers moeten de aanloop naar de avond bij elkaar houden.
    Een warme, droge zomer breekt aan. Op een afwasser en een morsige schoonmaker na is het personeel met vakantie. Achter schuimende, borrelende pannen probeert Alp zich zo weinig mogelijk met de buitenwereld en zijn gasten te bemoeien. Maar wanneer de reserveringen teruglopen, de ijsklontjes smelten voor ze het terras bereiken en de wensen van de gasten steeds buitenissiger lijken te worden, begint er onwillekeurig een strijd die meer omvat dan enkel het behoud van een restaurant.
    Een tafel bij het raam is een origineel, fijngevoelig boek over verzet, erkenning, timing, eenzaamheid, dier en mens. Een roman vol eenlingen die zich met veel omtrekkende bewegingen nergens van lijken te bevrijden. Maar bovenal is het een met vaart en bitterzoete humor geschreven verslag van een in zichzelf gekeerde kok die zich verschuilt op een plek waar uitgerekend de hele wereld samenkomt: de keuken van zijn restaurant.
     

Zoek in artikelen