Geert op het oosten

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Geert is vijftien wanneer - via zijn zusje- de pop Ken in zijn leven komt. Omdat hij gewend is met alles om zich heen gesprekken te voeren (met de bomen, de vogels, zijn fiets) is Geert niet verbaasd wanneer de pop tegen hem begint te praten. 

  Wanneer Ken te ver gaat en Geert vervolgens in de problemen komt, is de vriendschap over en gaat Geert de pop zelfs te lijf. Geert, die als enige gelooft dat Ken een levend en zelfdenkend persoon is, wordt opgenomen in een inrichting om van zijn waanbeelden af te komen.

  Als Geert 'genezen' is, gaat hij weer thuis wonen en ook weer naar school. Maar dan komt er een nieuwe jongen bij hem in de klas, een Amerikaanse tiener die sprekend lijkt op pop-Ken en die bovendien Ken blijkt te heten. Deze jongen roept zich uit tot Geerts enige echte vriend en maakt korte metten met al zijn vijanden. Hoewel Geert blij en dankbaar moet zijn voor Kens hulp, wordt zijn leven er juist niet gemakkelijker op. Geert voelt zich in het nauw gedreven en kiest uiteindelijk voor een drastische oplossing. 

Zoek in artikelen